Hoe het allemaal begon…

Mijn naam is Mirjam Manger en ik ben een grote fan van woorden en teksten.

Schrijven en lezen zijn al sinds mijn jeugd een grote passie. Ik heb duizenden boeken gelezen en een studie gevolgd die toen nog ‘boekhandel en uitgeverij’ werd genoemd.

Na het behalen van mijn Bachelor heb ik vele banen gehad, van Account Manager bij een reclamebureau tot Traffic  Manager bij een culinair magazine. Iedere keer bleek dat tekstschrijven steeds weer op mijn pad kwam. Voor ik het wist was ik druk bezig om nieuwsbrieven en persberichten samen te stellen, werkte ik mee aan inter- en intranet en werd me gevraagd belangrijke stukken te redigeren, dan wel op te stellen. Daarnaast ben ik een aantal jaar freelance reporter geweest bij een lifestyle magazine waarin ik uitblonk, mijn stukken werden altijd geplaatst.

Een uitdaging

Na een verhuizing naar de andere kant van Nederland kwam ik via een kennis terecht bij een reisspecialist die zijn website eens goed wilde laten actualiseren. Naast deze op een aantrekkelijke manier leesbaar te maken voor hun klanten was ook een hogere positie op de lijst van (online) zoekmachines als Google en Bing een doelstelling. En dit lukte! Ik kreeg alleen maar lovende woorden van de onderneming en de klanten.

Ik ben me toen nog verder gaan verdiepen in de zogenaamde ‘zoekmachine optimalisatie’ technieken, ook wel SEO genoemd, en ontdekte dat dit precies hetgene is waar ik mijn talenten volledig kan gebruiken. Naast het verzamelen van informatie, het spelen met woorden en het aantrekkelijk maken van teksten voor bepaalde doelgroepen, is SEO  één grote puzzel die ik tot één geheel wil en kan maken.

Het besluit

Deze ervaring gaf de doorslag om als zelfstandige te gaan werken. Om iedereen te laten profiteren van mijn kwaliteiten  op het gebied van SEO- en tekstschrijven heb ik mijn eigen onderneming opgezet: Dreamwords SEO & Copywriting.